in

Philipp Plein; Luksuz na Najače!!!

Phillip Plein modni je dizajner rodom iz Njemačke… osnivač je brand-ova Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire. Kada se radi o Phillipu Pleinu jedno je sigurno, kič i razmetljivost njagovo su drugo ja 🙂 Sve što kreira blješti i vrišti “gledaj me!!!”

Skupi auti, ville, avioni, jahte gotovo da su njegova svakodnevica. 2014 godine započeo je projekt vrijedan 200 miliona dolara, pod nazivom CHATEAU FALCON VIEW iliti Dvorac Falcon View. Imanje se nalazi u Bel Airu, sama villa ima 1800 metara kvadratnih, imanje se rasprostire na 14500 m2, a predviđeni završetak projekta je 2021 godina.

Kako Philipp Plein troši novac pogledaj u nastavku…

Zeleni Ferrari F12 skoro ga je koštao sudske tužbe od strane Ferrarija… na instagram je položio fotografiju Philipp Plein tenisica na Ferrari uz logo propetog konjića. Gospodi u Ferrariju to se nije svidjelo te su tražili da ukloni dotičnu fotografiju što se naposlijedku i dogodilo. Naime Ferrari ne želi da se njihov brand veže uz druge brandove.

Ferrari F12
Unutrašnjost u kombinaciji bijele i crvene boje
Lamborghini Uruse, Rolls-Royce Phantom i Ferrari F12

Porsche 911 Turbo ugodan je sportski auto za svakodnevnu vožnju…

Porsche 911 Turbo

Na listi skupih limenih ljubimaca nalazi se i Lamborghini Urus… najači SUV (sport utility vehicle) na tržištu zadovoljiti će i najzahtjevnije. 4.0 win-turbo V8 mašina razvija 641 konjsku snagu i katapultira ga od 0-100 km/h za samo 3.6 sekundi.

Lamborghini Urus

Na listi se se našao i Mercedes AMG G63. Philipp Plein projekt je realizirao u suradnji sa popularnim luksuznim tunner-om Mansory. “STAR TROOPER” napravljen je u limitiranom broju od samo 20 jedinica sa početnom cijenom od 550000 eura!

Ispod poklopca krije se 4.0l V8 mašina koja razvija 850 konja i 1000 NM a od 0-100 km/h ubrzava za samo 3.5 sekundi.

Mercedes G63 AMG “Star Trooper”
Unutrašnjost obložena u crnu kožu sa crvenim piping-om
Philipp Plein logo na karbonskoj zaštiti

Na listi se nalazi i Rolls-Royce Dawn. 5.3 metara dužine i 2560 kg pogoni 6.6l V12 motor koji razvija 571 konjsku snagu.

Rolls-Royce Dawn

Također i Rolls-Royce Phantom… sam vrh Rolls-Royce ponude! Dužinom od 5.76 metara spada u klasu najdužih automobila na tržištu. 6.75 litara i 571 konj dovoljno je da ga potjera od 0-100 km/h za 5.3 sekundi.

Rolls-Royce Phantom
Philipp Plein i Lucia Bartoli

Da ne bi samo automobili bili na listi tu se nađu u mlazni avioni kojima putuje na udaljena mjesta…

Lucia Bartoli i Philipp Plein

Imanje na kojem gradi villu od 2014 godine bilo je u vlasništvu ekscentričnog Howarda Hughesa, poznatog filmskog producenta, poduzetnika i zaljubljenika u avione. CHATEAU FALCON VIEW nalazi se u Bel Airu te se rasprostire na 14500 metara kvadratnih.

Uz villu od 1800 m2 nalazi se u kuća za goste!

Predviđeni rok završetka izgradnje je 2021 godina a ukopna vrijednost projekta je nemalih 200 miliona dolara!

CHATEAU FALCON VIEW u procesu gradnje
CHATEAU FALCON VIEW kuća za goste
Radovi u interijeru
Monumentalan ulaz na imanje
Jedna od luksuzno uređenih prostorija

Najsjajniji dragulj u svom tom luksuzu njegova je voljena supruga Lucia Bartoli!