in

Kratkim Rekordom do Trbušnjaka!

Danas razbijamo jedan veliki mit!

Pokazati ću vam da ne morate napraviti 1.000 trbušnjaka da bi napravili kvalitetan trening trbuha.

Ne vodite se onime kaj čitate na internetu da C. Ronaldo radi svaki dan 1.000 trbušnjaka. Da radi svakog dana tolki broj trbušnjaka već odavno nebi igrao nogomet radi problema sa leđima.

Da ne gubite vrijeme i zdravlje na to da radite stotine trbušnjaka pokazati ću vam kako u samo nekoliko minuta kvalitetno odraditi trbuh!

Zapravo je pitanje dal uopće možete odraditi 2 minute, a ne nekoliko hahahahah, ali da ne pričamo bezveze ajmo se primit posla…

Za današnji trening ne treba vam ništa. Ako imate podlogu za vježbanje odlično, ali možete i bez nje.

Prvo maknete kućne ljubimce u drugu sobu, da se kasnije ne izvlačite da možete još, ali su vas ljubimci smetali (Slika1).

slika 1

Odraditi ćemo 3 vježbe u superseriji i to je to! Zvuči prelagano? Naravno, superlagani trening! Tko ne zna, superserija znači da čim završimo sa jednom vježbom idemo odmah na drugu, pa na treću i trening je gotov. Piece of cake!

1. vježba: Zauzmite položaj koji vidite na slici (slika2). Šalim se hahahah, taj položaj možete zauzeti nakon treninga.

slika 2

Položaj sa iduće slike (slika3).

Sad imamo 2 verzije sa kojom se počinje trening. Standardna vježba ili napredna. Samo odlučite na kojoj ste razini. Ako prvi puta pogriješite sljedeći puta možete ispraviti.

slika 3

Napredna verzija se sastoji od toga da dižete obje noge i ruke i spajate ih u zraku (slika4). U standardnoj verziji spajate 1 nogu i 2 ruke (slika5).

Radite ovu vježbu najveći broj ponavljanja koji možete napraviti. Netko će napraviti 10, netko 30 netko i preko 50 ponavljanja. Kada više ne možete napraviti niti jedno ponavljanje krećete odmah na iduću vježbu. Zapamtite broj ponavljanja koje napravite.

slika 4
slika 5

2. vježba: Zauzmite položaj sa slike (slika6).
Iz tog položaja podigni trup i dotaknite pete bez da pomičete noge (slika7). Odradite maksimalan broj ponavljanja koji možete napraviti. Također zapamtite i taj broj.

slika 6
slika 7

3. vježba: Položaj sa slike (slika8).
Iz početnog položaja podignite trup i ponovo dotaknite pete (slika9). Ponovo odradite najviše ponavljanja kolko možete. Zapamti i taj broj.

slika 8
slika 9

Na kraju zbrojite sva tri broja sa vježbi. Sljedeći trening pokušavate napraviti više i to vam je novi rekord koji onda na idućem treningu opet pokušavate srušiti.

Poprilično sam siguran da će vam 1.trening trajati manje od 2 minute hahahah nadam se da nije manje i od 1 minute.

A sad možete stvarno zauzeti položaj sa slike2 🙂

slika 2 – odmor 🙂

PS. Čitajte nas i dalje, a slobodno mi i javite kakav vam je bio trening na IG ili Fejs profil.