in

Mirazur – No. 1 Francuski restoran


Na prekrasnoj obali Francuske rivijere smiješten je jedan poseban restoran pod nazivom Mirazur. Ono što ga čini posebnim je činjenica da ga okružuju kaskadni vrtovi na kojima rastu plodovi poput naranča, mahunarki, razne vrste cvijeća; ružmarin, jasmin…

Da ne bi stali ovdje, restoran ima i vlastiti kokošinjac tako da na tanjur dolaze jaja iz provjerenog uzgoja. Sve to je naravno tretirano samo na prirodan način bez kemikalija.

Riba se probire direktno sa ribarnice koja je smještena na samoj rivijeri… Praktički iz mora direktno na termičku obradu 🙂

Restoran ima 3 Michelin zvjezdice a iza svega stoji chef Mauro Colagreco. Rodom iz Argentine sa preko 20 godina iskustva brine se da je svako jelo napravljeno sa ljubavlju i najboljim namirnicama.

Novi Lunar meni inspiriran je prirodnim ciklusima a podjeljen je u 4 kategorije; korijen, list, cvijet i voće… i naravno, prati sezonske izmjene. Uključuje kreacije poput ruže sa San Removim kozicama ili pogađajuću kombinaciju sviježeg krastavca i potočarke.

U slučaju da poželiš pojesti nešto fino i specijalno sad znaš gdje ćeš otići 😉