in ,

Alex Milinković; Enter Zagreb + Fitness + SmutiMe!

Alex Milinković poznata je radijska voditeljica na jednako tako poznatom radiju Enter Zagreb! Većinu svog dana provodi na radiju uljepšavajući Tvoj život dok sjediš u autu čekajući na semaforu dok se probijaš kroz gradsku gužvu. Uz to, instruktorica je fitnessa u teretani, često sudjeluje na gradskim trkačkim utrkama kao bivša atletičarka, voli zdrav način života i sve što je vezano uz to…

Opsjednuta je s tenisicama do te mjere da više nema mjesta u ormaru :). Obožava životinje i ponekad se uhvati kako po sat vremena scroll-a po društvenim mrežama i gleda smješne video-e sa psima. Vlasnica je jedne male maltezerice koja živi s njenim roditeljima u Bjelovaru.

No nije stalo na tome… svoju ljubav prema zdravim napitcima, zalogajima i sportu odlučila je smutiti i pretočiti u instagram priču koju možeš pratiti na profilu @smuti_me

Kakav je život na radiju, koji smoothie je najbolje popiti nakon treninga, koje je doba dana najbolje za trčanje jarunom i još mnogo toga, otkriti će Ti u budućim člancima…

Alex, dobro nam došla! Baš mi je drago da si pristala na suradnju! Radijski scope djelovanja potpuna mi je nepoznanica i jedva čekam saznati pikantne detalje 🙂


Za sam početak… kako je sve počelo, i u radijskim i u fitness vodama?

Fitness odnosno sport je u mom životu od kad sam prohodala. Tata je veliki zaljubljenik u nogomet pa sam kao mala često s njim išla na utakmice. S deset godina sam odlučila da ću trenirati atletiku i ta ljubav mene i profesionalnog sporta je trajala 10 godina. Nekako sam uvijek mislila da sportu kao svojoj prvoj i najvećoj ljubavi dugujem znanje pa sam prije tri godine postala vlasnica diplome instruktor fitnesa u teretani.

Radio je u mom životu točno 11 godina, još na fakultetu sam dobila priliku raditi na Anteni Zagreb kao programski producent. Nekoliko godina kasnije unutar medijskog sustava u kojem radim, rodila se nova priča i novi radio Enter Zagreb. I tako već duže vrijeme sjedim iza mikrofona i radim društvo svima od 13 do 17 sati svaki radni dan 🙂 .

Radio sam u tehničkoj prodršci skoro 4 godine. Bilo mi je super komunicirati sa ljudima diljem Hrvatske raznih profesija i ličnosti… Ono šta me “ubijalo” količina je energije koju sam potrošio pričajući toliko dugo i suha usta naravno, voda je stalno bila u čaši na stolu 🙂 Kako je nosiš sa dotičnim “poteškoćama”?

Posao na radiju zaista je naporan, što mnogi ne razumiju. U isto vrijeme brineš se za tehniku, za pjesme, za reklame….naravno moraš i pričati i biti dobre volje i kad to nisi. Ovo je posao koji ne trpi privatne probleme jer si ne možeš dopustiti da zvučiš tužno ili ljuto.

Svaki put kad završim sa svojim show-om koji se zove Maraton hitova, ja se doslovno osjećam kao da sam istrčala maraton 🙂 . A o vodi neću ni pričati, u pet sati popijem minimalno litru vode i litru čaja.

Kako uspiješ iskombinirati dinamičan život na radiju i fitness?

Ja mislim da je za svaki posao bitna organizacija. Radio je na rasporedu prije podne i popodne, a sport stiže na red iza 17 sati, kao šećer na kraju.

Voliš li putovati?

Pa naravno da volim! Obožavam vidjeti nove stvari, probati drugačiju hranu, čut neki novi jezik…zadnjih godinu dana sam putovala po Hrvatskoj zbog cijele pandemije. Iskreno ne znam ni sama kad ću preko granice s obzirom na situaciju, ali ne žalim se jer je Hrvatska zbilja divna i sad imamo vremena upoznati svaki njen kutak. Istra je uvijek moj broj jedan. Mislim da sam ju zbilja cijelu upoznala. Svako mjesto je šarmantno na svoj način, a hrana je božanstvena.

Kako održati liniju uz sjedilački način života?

Uz pravilnu i raznoliku prehranu. Uz što manje alkohola, a što više voća i povrća. Uz redovitu tjelesnu aktivnost. Zaključak: bitan je balans, nema baš jako loših namirnica samo loših količina.

Smuti Me instagram je profil na kojem miksaš razno razne smoothie-e… da ne znam ništa o smoothie-ima, kako bi me motivirala da ih počnem raditi na dnevnoj bazi?

Ako ti kažem da u jednom smoothiju možeš unesti čak dvije porcije voća i povrća (od preporučenih 5 na dan). Ako ti kažem da je priprema ekstra brza, a smoothie možeš piti na putu za posao ili u uredu. Plus možeš zamijeniti cijeli jedan obrok ili međuobrok s ovim jako zdravim napitkom. Je li ovo dovoljna motivacija?

Koji ti je najdraži sastojak za smuti?

Uvijek i zauvijek: banana, kivi, mladi špinat, jogurt i cimet.

Ljeto ili jesen?

Ljeto. Pogotovo ako sam na otoku Visu.Alex, Hvala Ti na vremenu i detaljnim odgovorima! Vis je prekrasan otok, imao sam priliku posjetiti ga kao i Komižu te izvanzemaljski kamp Kamenica 🙂

Što se tiče smoothie-a, jedno vrijeme sam ih intenzivno radio… jabuka, 2x banana, žlica meda, malo matovilca i 3 dcl vode (čini mi se). Ispalo je 0.75l i dobro me opskrbio kroz dan. Da, motivirala si me da ih počnem ponovo raditi 🙂


Već pripremam temu za slijedeći članak!