in ,

Zapalimo gluteus kod kuće!

Većina ljudi se vodi onim “sve ili ništa”, ali vjerujte mi nije uvijek sve crno ili bijelo, ima između svega toga i puno sive boje!

Ne morate biti u teretani 2 sata da bi odradili kvalitetan trening. Ako uzmemo u obzir da trenutno niti ne možete biti u teretani, osim ako vas šef teretane tolko voli da vam da dopuštenje da trenirate iako je trenutno zabrana rada fitness centrima.

Fokusirajmo se u ovoj priči na to da ste napokon spremni odraditi kvalitetan trening gluteusa ili ti ga “guzice” i to kod kuće. Ovo bi mogo biti jako zanimljiv trening nježnijem spolu. Pitanje je samo koliko ste stvarno hrabre da ga odradite na opisani način

Sve što vam treba za trening je 1 fitness traka. Ako imate još i podlogu za vježbanje odlično, ali možete i bez nje.

Prvo naravno priprema za trening (Slika1 i/ili slika 2).

Svežite traku na duljinu koja vam odgovara. Traka mora davati dovoljno otpora, ali naravno ne previše.

Odraditi ćemo 3 superserije sa 3 vježbe za svaki gluteus!

slika 1
slika 2

1. vježba: Zauzmite položaj koji vidite na slici (slika3) desna noga je na povišenju.

slika 3

Spustite se desnim koljenom do poda i imajte osmjeh na licu kao i ja hahahhha (slika4).

slika 4

Podignite se u početni položaj i odradite maksimalan broj ponavljanja koje možete napraviti. Nekome će to biti 5, nekom 10, nekome i više od 20.

2. vježba: Kada ste odradile maksimalan broj ponavljnja koje možete napraviti, bez pauze između vježbi, legnite na leđa sa desnom nogom na podu kao na slici i malo odignutim gluteusom od poda. To je početni polažaj (slika5).

slika 5

Podignite gluteus i kukove u zrak najviše kolko možete, spustite se u početni položaj i odradite maksimalan broj ponavljanja i u ovoj vježbi (slika6).

slika 6

3. vježba: Naravno opet bez pauze između vježbi staviti gumu na noge i zauzmite položaj sa slike (slika7).

slika 7

Desna noga je noga koja je u zraku. Podignite nogu i vratite ju u početni položaj (slika8). Pogađate i na ovoj vejžbi napravite maksimalan broj ponavljanja.

Kada odradite sve 3 vježbe jednu za drugom za desni gluteus, odmorite 60sec i ponavljate sve jednako i za lijevi gluteus da ne bude ljubomoran na desni 🙂

Svaki gluteus morate odraditi 3x!!!

Ako na kraju treninga ne izgledate ovako (slika9) onda ste se previše štedile!

PS. Čitajte nas i dalje, a slobodno mi i javite kakav vam je bio trening na IG ili Fejs profil