in

Tamara Savić; Managerica… Fitness!

Tamara Savić… managerica rodom iz Karlovca… Bivša sportska gimnastičarka koju su okolnosti i ozljede primorale na prekid sportske karijere… fitness joj je kroz rehabilitaciju postao sastavni dio života…

30-to godišnja ljubiteljica fitness-a, ambasadorica je web portala fitness.com.hr, ljubiteljica putovanja i života koje su je čak i odvele u smjeru veterine… pohađala je veterinarsku srednju školu.

Danas, fitness joj je hobi a čime još upotpunjuje svoj život čitaj u nastavku…

Tamara, Dobro nam Došla!

U managerskim si vodama… što vrijeme ide dalje to više uviđam koliko je management bitan, pogotovo Time managemet… Koliko je management utjecao na Tvoj način razmišljanja i pogled na svijet?

Radim u obiteljskoj firmi kao assistant manage… tata i ja smo dio firme u drvnoj industriji… suradjujemo izmedju proizvodnje i prodaje, ja osobno sam na dijelu papirologije itd… rekli bi tatin potrčko heheh. 

U današnje vrijeme mogu reći da je dobra ogranizacija pola obavljenog posla. Osobno moj posao me izgradio u vrlo organiziranu i produktivnu osobu u osobnom životu.

Baviš se fitness-om… kako je sve počelo?

Tako je, fitness je moj đir 🙂

Počelo je tako da sam bila gimnastičarka 15 god i imala ozljedu kralježnice nakon kojeg sam morala sve prekinut. Nakon rehabilitacije su mi rekli da bi bilo najbolje da probam s teretanom lagano i da ojačam donji dio leđa te da će mi to uvelike pomoći i smanjiti bolove. 

Počela sam s jednim privatnim trenerom. Meni osobno iz prve fitness je bio totalna nepoznanica i nesto full dosadno nakon gimnastike i da mi je tada netko rekao da ću danas uživati u svemu ovome rekla bi da je lud. Ali eto, danas sam teška zaljubljenica u fitness i teretana mi dođe kao drugi dom :).

Jedna dobra priča iz svega toga je šta sam nakon ozljede i prestanka s gimnastikom natukla cca 20 kg gore hehe i danas mogu ponosno pokazat svoje tijelo kao nesto na čemu sam puno radila i radim i svakome pokazati da se moze kad se hoće i ima volje. 

Da se razumijemo, fitness-om se bavim čisto radi sebe (prvenstveno radi zdravlja), nisam osobni trener i ne bavim se time, ali svakako uvijek podijelim svoje znanje koje sam stekla kroz godine i volim pomoć nekome ako je to potrebno ili traži savjet, bilo to kroz instagram (pitanja u direkt msg, u gymu ako mi se tko obrati, na insta često dijelim svoje treninge itd.) 

Ambasadorica si fitness.com.hr. Reci mi nešto o tome…

Tako je, dio sam fitness.com.hr team-a kao njihov ambassador. Naš prvi kontakt je bio prije 4. god (ako se ne varam hehe) i od tada imamo super suradnju. Mogu reći samo riječi hvale za cijeli team, vodi ga cool ekipa i zadovoljna sam na suradnji. 

Što bi savjetovala ženala koje se žele dovesti u formu?

Šta bi savjetovala? Mislim da nema boljeg savjeta nego da budu same sebi konkurencija. 

Najbitnija je volja i ne odustajanje jer većina misli da sve to dolazi preko noći, ali je to daleko od istine, nažalost hehe. Potrebno je puno rada i odricanja, i da…zna bit i teško i naporno, ali najbitnije u svemu tome je GLAVA! Drage žene, nema čarobne tablete koja ce sve riješit, ali rad na sebi je najbolji posao koji ćete raditi, vjerujte mi. Primjer sam toga i danas sam ponosna sama na sebe, a to je ono najbitnije!

Kako održavaš pločice?

Ajoo pločice hehe, pa iskreno nije da baš strogo pazim na prehranu, ali prehrana tu ima najveću ulogu! Dosta tu igra ulogu gimnastika kojom sam se bavila pa je i ona iza sebe ostavila izražajnije mišice. Pločice i sami trbuh je inače najteže dobiti i potrebno je puno rada i znoja. 

Super su mi one šarene tajice, gdje si ih kupila?

Heheh, tajice su Lelosi inače, imali smo suradnju i inače teško pronalazim dobre i udobne tajice, a za Lelosi stvarno imam samo riječi hvale, preudobne su i ono najvažnije…NISU PROZIRNE!

Gdje voliš putovati?

Gdje volim putovati? Jaoo… išla bi na kraj svijeta. Ja sam inače ona koju se ne pita da li bi išla i kako, šta… meni se samo kaže kamo idemo i kada da budem spremna hehe. 

Najnovije putovanje koje imam jos uplaćeno od prošle godine je proputovanje kroz Tursku, ali nažalost covid nam je pomrsio planove te je prebačeno sve za ovu godinu za proljeće, mada nekako kako dani prolaze i ovo proljeće mi je upitno da li ćemo ići 🙁

Bež ili crna?

Uf teško pitanje. Ja sam Vam onaj pravi tipično blizanac u znaku… volim crnu, ali imam i period kada je sve samo ne crna hehe. 

Ali ajde da bar biram… hmmmm… crna!

Tamara, Hvala Ti na razgovoru!

Ovaj introduction članak uvijek mi je teško složiti jer pokušavam u 10 rečenica sažeti opus influencera što je poprilično teško… zato, nastavljamo u revijalnom tonu, imamo još puno tema i pitanja!