in

Marko Žigman; online Fitness Trener!

Marko Žigman kineziolog je i online fitness trener koji je svoje životno opredjeljenje usmjerio u fitness svijet. Njegovi klijenti ne mogu ga dovoljno nahvaliti… skidaju kile u vrlo kratkom roku uz minimalno napora. Uz održavanje privatnih i online treninga, ženama održava tečaje za samoobranu… posla je mnogo, ali ipak pronađe slobodno vrijeme za bavljenje airsoftom. Njegov tim i on prošli su gotovo cijelu Hrvatsku baveći se ovim hobijem, a u budućnosti cilj je otići na susrete i izvan Lijepe naše.

Jedna zanimljivost iz njegovog života… prije 7 godine, uzeo je bicikl i sa prijateljem iz Tuheljskih toplica odpedalirao u Crikvenicu da se malo okupaju.

Pravilna prehrana, kvaliteten trening i dovoljno sna 3 su bitne stavke za fizički napredak. No, Marko ovdje nadodaje 3 bitne točke koje kreiraju njegov Signature… Znanje, Odgovornost i Podrška u simbiozi + 3 prvobitne navedene stavke ubrzavaju i olakšavaju dolazak do cilja!


Markova uloga na portalu influenceri.hr biti će pisanje kolumni, već i sami možete predpostaviti :), u ulozi Fitness Trenera! Svoje znanje podjeliti će sa Tobom kako bi poboljšao kvalitetu života!

Da ne duljimo… ovo je uvodni članak koji će Te upoznati sa Markom! Nakon članka nastavljamo u kolumni. Prati ga redovno jer već u sljedećoj kolumni saznati ćeš kako kod kuće probuditi gluteus nakon cijelodnevnog sjedenja! Posebno zanimljiva tema za nježniji spol.

Marko, dobro nam došao!

Prva i osnovna stvar koju pitam svakog influencera pa ću je pitati i Tebe… Kako je sve počelo?

Pozdrav. Pa reko bi da je moja priča počela kad sam bio klinac. Želja mi je bila da budem nabildan i istetoviran. Dan danas radim na tim željama hahahaha. Malo po malo počneš čitati u ono vrijeme forume, pa časopise. Kasnije počneš pratiti poznate u tom fitness svijetu. S godinama se skupilo znanja i to dosta, a bome ni izgled nije bio za baciti makar jako sam samokritičan u tom pogledu. Kad sam bio na fakultetu pošto sam svaki dan bio u teretani, a trebalo mi je novaca počeo sam raditi u teretani 2Life. Malo po malo i evo me danas. Počelo je ko hobi, a danas živim od toga.

Sretan ko malo dijete jer je trening gotov


U samome početku… sa kakvim si se sve problemima “borio”?

Najveća borba mi je bila pokrenuti društvene mreže. Tip sam koji nikad ništa nije stavljao na Facebook iz svog privatnog života. Instagram nisam ni imao do prije godinu i pol. Sigurno sam 2 godine pričao da se moram pokrenuti na društvenim mrežama jer danas ako nisi online ne postojiš. Tako da definitivno najveća borba je bila u mojoj glavi da počnem stavljati dio svog života na društvene mreže.

Biceps na cross mašini – odlično pogađa!

Kad si krenuo u teretanu?

Pošto sam iz Tuheljskih toplica, selo moje malo, nisam imao prilike odlaziti u teretanu. Sa nekih 14 godina se počelo doma fantazirati i izmišljati. Niti je bilo znanja, niti prehrane niti teretane. Sa 18 godina sam krenuo u Zaprešić u teretanu kada sam napokon imao vozačku pa sam mogao pobjeći od doma.

Bez dobre muzike nema treninga

Koliko je vremena i truda bilo potrebno da se izgradiš fizički do nivoa da možeš reći “sad sam više manje zadovoljan sobom”?

Iskreno nemam pojma! Ja sam trenutno više manje zadovoljan. Tak da to jako ovisi o tvojoj glavi i kaj kome znači više manje zadovoljan. Ako moram reći neku brojku, sa lijepo posloženom prehranom i treningom za 2 godine se da napraviti stvarno lijepi rezultat. Meni je trebalo sigurno više od 5-6 godina jer kak sam i rekao bez teretane, s lošom prehranom I nikakvim znanjem o treninzima.

Jaka leđa su zdrava leđa

Da li te klijenti slušaju?

Više ja njih nego oni mene hahhahahah. Zezam se. Pa ima svega. 100 ljudi 100 čudi. Od onih koji stvarno slušaju sve u detalj i sa njima se uvijek napravi lijepi rezultat, do onih koji sve plate, ali i dalje rade po svojem. Jest da je takvih puno manje, ali ima ih.

Koliko ti znači vidjeti zadovoljnog klijenta koji je ostvario zacrtane ciljeve?

Najbolji osjećaj u životu! Netko te plati da mu pomogneš. Pomogneš mu i ta osoba ti je nakon toga još zahvalna, a recimo to tak, samo radiš svoj poso. Stvarno je osjećaj vrhunski! Uživam surađivati s takvim klijentima.

Velika prsa, san svakog muškarca a bome i žene

Doručak, ručak i večera… napiši mi svoj “idealni” meni i vremena kada ih je najbolje konzumirati.

Nema tu puno mudrovanja. Obrok 1. nakon buđenja jaja sa posnim sirom i svježim zeljem na salatu. Obrok 2. sredina dana obavezno mesina sa nekim prilogom i povrće. Obrok 3. prije spavanja zrnati/posni sir sa mjericom wheya od čokolade, malo šumskog voća i malo kikirikija.

Pravi kliše, piletina i riža, ali s tim nema greške
Ovo je cura spremila, ja znam pripremiti samo piletinu i rižu 😀

Koja je najbolja preventiva za izbjeći ozljede?

Pod broj 1 pravilna tehnika izvedbe. Ako radiš nepravilno pitanje je trenutka kad ćeš se ozljediti. Pod brojem 2 kvalitetno zagrijavanje. Broj 3 se odnosi na početnike, nemojte krenuti preagresivno ako duže vrijeme niste vježbali.

Najvise guštam u treningu ramena

Tenisice… kakve tenisice savjetuješ za teretanu? Pitam ovo pitanje jer sam primjetio da ekipa dolazi u gym u flat tenisicama a neki i u tenisicama za nogomet u zatvorenom. Ja sam uvijek imao tenisice za trčanje… koji je optimalan odabir?

Dobro pitanje. Ako imaš namjeru dizati utege i raditi sa opterećenjem definitivno tanak đon. Osobno sam u starkama. Čak nisu loš izbor ni tene za nogomet jer imaju tanak i ravan đon. Ako ti je cilj u teretani odraditi neki kardio ili eksplozivnost tipa skokova onda definitivno deblji đon. Nemojte koristiti tenesice za trčanje sa debljim đonom za dizanje utega, pogotovo ne za čučanj, mrtvo ili slično. Ako imaš ko ja npr 100+kg i ako uzmeš 200kg za čučanj ili mrtvo dizanje tvoje stopalo, koljeno, a onda i cijela noga neće ostati u pravilnom položaju jer će se đon takve tenesice cijeli popigati.

Convers-ice u akciji

Koliko vremena imas za sebe… čime se bavis u slobodno vrijeme?

Pošto sam sam svoj šef, nađem vremena za sebe kad vidim da mi treba malo odmora od posla. Tako da mogu reći da je zapravo stvar prioriteta u tom trenutku, da li krećem u realizaciju nekih novih ideja za posao ili uzmem malo vremena da napunim baterije. Većinom preko ljeta uzmem malo više vremena za sebe i onda tu ne ulazim u nikakve nove projekte. 

Jedina aktivnost za koju nadem vremena tijekom cijele godine je odlazak na Airsoft susrete sa dečkima iz našeg airsoft tima Poroci i gledanje filmova hahhahaha. Ako se gledanje filmova moze nazvati aktivnost.

Vrebanje pljena na airsoft terenu
2 budale i pedaliranje iz Tuheljskih toplica u Crikvenicu 😀

Jutro ili večer?

Sredina dana! Hahhahaah Ujutro mi treba dosta vremena da se pokrenem. Navečer sam već umoran. Tako da najbolje funkcioniram sredinom dana.

Hvala Ti na vremenu i strpljenu! Sad bi mogao nastaviti sa pitanjima no što bi onda Ti pisao u svojoj Fitness Kolumni 🙂

Dok sam pisao ovaj tekst, sjedeći za kompjuterom u pola noći, prisjetio sam se vremena kad sam išao u gym u ranim 20-tim (sa suzom radosnicom u oku). Onaj osjećaj kad odradiš pošten trening, otuširaš se mlakom vodom, izlaziš iz gym-a i osjećaš se kao Bog 🙂 sjedaš na rub klupice sa frednom i udišeš svjež ljetni povjetarac uz ispijanje shake-a 🙂

Baš me vesele Tvoje buduće kolumne i jedva čekam da ih počnem čitati! 🙂