in , ,

Paula Eleta Barišić… Model, Influencerica i Učiteljica!!!

Paula Eleta Barišić model je i influencerica, ljubiteljica lijepih šarenih odjevnih predmeta, kozmetike, šminke i sunčanih dana u Rijeci… za svoj životni poziv odabrala je prosvjetu! Završila je Učiteljski fakultet i dane provodi prenašajući svoje stečeno znanje na učenike od prvog do petog razredna osnovne škole u Rijeci.

U zadnjih godinu dana svjedočimo velikim promjenama u načinu rada je jedna od primjetnih je promjena u načinu predavanja u školama. Školske klupe zamijenjene su stolovima u radnim sobama, bilježnice laptopima a brza internet veza i zoom aplikacija postali su svakodnevica 🙂

Paula već dulje vrijeme uči mlade nade od kuće… ploče i krede čekaju bolje dane a kako ona vidi cijelu ovu situaciju otkrila nam je u nastavku…

Paula, dobro nam došla!!! 🙂

Prije svega, da te pitam… kako si se odlučila postati učiteljica? Ima li neka dogodovština koja te motivirala na to 🙂

Hvala ti puno na dobrodošlici i veselim se današnjem intervju-u. Oduvijek sam znala da ću biti učiteljica. Još od osnovne škole kada sam vidjela svoju učiteljicu. Bila je mlada, lijepa, pametna, ambiciozna i već tad mi se svidio taj posao. Mislim da je idealan za nekoga tko voli djecu, ima strpljenja i svestran je te smatram da je to pravi ženski posao.

Završila sam Prvu riječku hrvatsku gimnaziju i nikada se nisam u ničemu posebno isticala. Dobro su mi išli svi predmeti od hrvatskog jezika, likovnog, glazbenog i oduvijek sam bila kreativna. Već u gimnaziji su mi profesori govorili da sam idealna za učiteljski poziv. Zahvaljujem i mami i baki koje su također profesorice i već sam od malih nogu imala prilike vidjeti taj posao i sa druge strane.


Kažu da na čovjekov odgoj utječu tri različite sredine; kuća, ulica i škola! Koliko utjecaja na cijelu priču ima sama škola u najranijoj dobi?

Naravno! Škola ima najveću ulogu i u odgojnom i u obrazovnom dijelu djece. Učiteljice i profesorice mogu biti velika motivacija te poticaj za razvoj djece kao i na socijalizaciju.


Kakva su djeca danas?

Djeca danas su živahna, vrckava. Internet su generacija i najviše što se promijenilo danas je koncentracija djece u nastavi, učenju, usvajanju gradiva. Djeca se manje bave sa sportom i manje vremena provode sa obitelji, na svježem zraku. Mi kao profesionalci pokušavamo što više raditi na tom „problemu“ kod djece. Djeca sve primijete, teško je nešto sakriti od njih. Ja sam u poslu jako profesionalna i kada radim usmjerena sam samo na posao. Kada imam slobodno vrijeme maksimalno se posvetim njemu. Naučila sam odvajati profesionalno i privatno.


Živiš u Rijeci… kako je tamo?

Rijeka je lijep grad. Ima jako puno lijepih mjesta za vidjeti i posjetiti. To je jedan od rijetkih gradova koji ima more i planine i odličnu povezanost sa drugim gradovima. Svakako je prednost kod Rijeke što je blizu Italije pa uvijek tamo idemo na izlete, shopping, skijanja, ljetovanja.


Vidim da nosiš podosta šarolike predmete… ima li to veze sa Tvojim korijenima iz Španjolske?

Uvijek kažu da je crvena boja Španjolaca jer je vatrena kao što je njihov temperament. Svakako da to ima utjecaja ali volim kombinirati razne odjevne stilove i boje. Kažu da odjevni stilovi imaju veze sa karakterom a kod mene se to najviše osjeti.Voliš putovati… imaš li neko mjesto koje Ti se posebno svidjelo, ostavilo utjecaj na Tebe?

Svaki grad i država nosi nešto svoje. U svojih  20 i nešto godina proputovala sam zaista mnoge države i u svakoj mi je bilo nešto posebno i drugačije. Od kulture, vjere, načina života, rada, mentaliteta, različite hrane, običaja. Ne mogu izdvojiti posebnu državu jer mi je svaka od njih ostavila prekrasne uspomene i u svaku bi se vrlo rado vratila. Od Grčke, Italije, Portugala, Španjolske, Turske, Maroka, Engleske, Francuske..


Već godinama radiš kao Model i influencer reklamiraš brandove, snimila si i neke reklama za popularne hrvatske brandove… reci mi nešto o tome.

Uz fakultet radila sam kao model i snimila reklame za dvoje poznatih hrvatskih brandova. To je bilo jako lijepo i korisno iskustvo. Također sudjelovala sam i u dva glazbena spota. Nosila sam revije i radila modne poslove. Od tada je nekako krenula moja influencerska karijera. Imala sam veliki broj pratitelja i krenuli su me angažirati veliki modni brandovi za promociju njihovih proizvoda na društvenim mrežama. Kako je taj posao krenuo brzo i uspješno kontaktirale su me marketinške firme te i danas radim i surađujem sa hrvatskom Epidemic i njemačkom Fab4 media firmom. U njihovom sam timu i preko njih dobivam poslove vezane za promocije. Uz svoj primaran posao ovaj me također jako veseli jer tu mogu iskazati svoju umjetničku i kreativnu stranu. Uz dobru organizaciju vremena i dobru volju može se raditi više poslova istovremeno.


Na koje područje se baziraš u Influencerskom poslu?

Baziram se na Lifestyle i Streetstyle.


Večera vani ili doma?

Volim se jako urediti i opustiti uz dobru atmosferu i ambijent pa preferiram večeru vani. A volim i sa društvom napraviti večeru kod kuće. Zavisi o danu i raspoloženju.


Haljina ili tunika?

Haljina za svako godišnje doba, tunika ljeti.


Knjiga ili film?

Volim knjige koje su pisane po istinitom događaju i onda nakon čitanja knjige obavezno pogledam film.


Hvala Ti Paula na druženju! 🙂 Veselim se sljedećem razgovoru. Imamo još puno tema za proći…